Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Από τον Άρη στη νπ-ΔΗΑΡΙ.


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με απλό τρόπο τα πολύπλοκα ιδεολογικά νοήματα που εκφράζει η νπ-ΔΗΑΡΙ. Σήμερα θα καταπιαστούμε με την σημασία του Άρη και τη σχέση του με τον κομμουνιστικό αγώνα μέσα στις χιλιετίες. Είμαστε σίγουροι ότι ήδη με τις προηγούμενες αναρτήσεις μας και τα μαχητικά συνθήματα μας έχουν προκληθεί πολλές απορίες και ενδιαφέρον για τη συνεχή μας αναφορά στον Άρη. Σε ποιον Άρη αναφερόμαστε, αλήθεια;

Υπάρχει ο μυστηριώδης πλανήτης που αποκαλούμε Άρη. Ο Άρης είναι ένας πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και είναι ο τέταρτος κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο. Λέγεται και «κόκκινος πλανήτης» εξαιτίας του χρώματος που παρουσιάζει και που οφείλεται στο τριοξείδιο του σιδήρου στην επιφάνειά του. Μέχρι εδώ είναι η επίσημη εκδοχή. Για όσους διαβάζουν πίσω από τα γράμματα θα είναι προφανής η σχέση του Άρη με τον κομμουνισμό. Είναι ο τέταρτος πλανήτης πιο κοντά στον Ήλιο. Υπό αποκρυφιστικό πρίσμα και έχοντας εξηγήσει την ουσία του «4», μπορούμε να πούμε ότι ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον ιδεατό στόχο, το απώτερο πεφωτισμένο μέλλον του κομμουνιστικού γαλαξία. Επίσης, είναι «κόκκινος πλανήτης», σαν το κόκκινο της επανάστασης και του έρωτα. Μα οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ.

Ο Άρης έχει δύο δορυφόρους, τον Φόβο και τον Δείμο. Ο Δείμος στη μυθολογία ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Αν και γιοι του ίδιου του θεού Άρη, δεν δίσταζαν να τον τρομάζουν κι αυτόν. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι ο «κόκκινος» Άρης περιτριγυρίζεται από φοβικά συναισθήματα και τρομοκρατία, όπως και το προλεταριάτο λόγω της υπεραστικής προπαγάνδας που το θέλει υπόδουλο και χαμένο στη λήθη του, να αγνοεί πως ο φόβος και ο τρόμος είναι δικά του παιδιά. Αν το συνειδητοποιούσε αυτό, τότε θα σήμαινε το τέλος της περιστοφής της αστικής κυριαρχίας, θα τα έστρεφε προς τους δυνάστες του για να νιώσουν την οργή του.

Κι εδώ έρχεται η ελληνική μυθολογία για να ενισχύσει περισσότερο αυτή την άποψη. Ο Άρης θεωρούνταν ο θεός του πολέμου, αιμοδιψής κι αιμοσταγής, άγριος. Μπορεί να φαίνεται ακραία η εικόνα του μα δεν είναι, γιατί έτσι πρέπει να είναι ένας αληθινός επαναστάτης, συνέχεια μάχιμος, συνέχεια προκλητικός απέναντι στο συμπαντικό σύστημα που του κλέβει τον τεταρτοδιαστατικό χρόνο του και τον καρπό της εργασίας του.

Το υπόδειγμα ενός τέτοιου επαναστάτη ήταν ο Άρης Βελουχιώτης, ο οποίος έφερε και τα χαρίσματα του θεού, πέρα από το όνομα. Αντιστάθηκε, οργάνωσε, πολέμησε, συγκρότησε, νίκησε και δεν δίστασε να συνεχίσει όταν οι άλλοι σταμάτησαν. Δεν παρέδωσε τα όπλα στους αστούς, παρά τις αντιξοότητες και τις καταδίκες.

Κι αυτό το παράδειγμα ακολουθεί και η σύγχρονη ΔΗΑΡΙ στην ζοφερή εποχή του ΔΝΤ, με κύριο εκφραστή τον Γρηγόρη Ψαριανό. Μπορεί η κεντρική γραμμή του κόμματος να φαίνεται συμβιβασμένη, μα στις ρίζες της είναι άκρα σπαστική. Κι αν νομίζετε πως βρίσκεται τυχαία ο Γρηγόρης στην ΔΗΑΡΙ πλανάστε οικτρά. Ψ-Αριανός. Ψ-Αρειανός, ναι. Από την πλανητική σκόνη του Άρη, από την ευλογία του θεού και από την αγωνιστική κληρονομιά του Βελουχιώτη δημιουργήθηκε ο Ψ-Αρειανός. Το «ψ» φημολογείται πως μπήκε ως πρόθεμα για να τονίσει την αρρενωπότητα του, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έχει δύο χρωμοσώματα Ψ, απόδειξη και της μεταλλαγμένης διαπλανητικής του υπόστασης.

Συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ευρωγαλαξιαστής ριζοανανεωτής δημοκράτης αγωνιστής σήμερα. Που στοχεύει στον συμπαντικό κομμουνισμό -πάντα- και στόχο έχει να ανατρέψει τις πολιτικές του γαλαξιακού κεφαλαίου. Κι εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, για την εκπλήρωση των προφητειών. Γι' αυτό παλεύουμε για την συντονισμένη μάχη σε όλους του πλανήτες, με πρωτοστάτες τον Άρη και την Γη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΗΣ-ΤΕRRA, ΓΙΑ ΤΗΝ νπ-ΔΗΑΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ζουν ανάμεσα μας...